Liv Verity

Singer-Popwriter

ILWYL

in love with your

love

Meer diepgang dan je misschien zou denken…

De titel laat vermoeden dat het gaat om een seksplaat, ik zing ook letterlijk: “I’m in love with the love you have for my body..” Haha! Dus ik snap het wel! Maar… Als je wat verder luistert, merk je al snel dat het veel dieper gaat..

Het interview vind je onder de paarse blok.

“Het gaat over jezelf laten meeslepen in de liefde of lust van iemand anders, over diepgang willen in relaties, … Het gaat vooral over zelfliefde.”

Vanaf het begin van ons bestaan merken we dat liefde voorwaardelijk is, we moeten onze liefde verdienen, gewenst gedrag wordt beloond en niet gewenst gedrag bestraft. En dus worden we vanzelf people pleasers..

Iemand zou je zomaar kunnen laten vallen als je iets ‘verkeerd’ doet. En andersom passen we het zelf ook toe: “Doe dít en je bent mijn vriend niet meer!”

Wat vinden we nu eigenlijk zélf belangrijk? We lopen rond met het gevoel dat we niet goed genoeg zijn en hopen dat iemand ons het gevoel gaat geven dat dit wél zo is..

Onze eigenliefde gaat afhangen van iemand anders. Hoe zij dit invullen, bepaalt ons zelfbeeld, ons gemoed, ons geluk, ons leven… We kunnen ons dus ook écht laten meeslepen door iemands aandacht voor ons en dit verwarren met liefde.

Te koop en te streamen op de meeste plaatsen!

Het interview vind je onder de paarse blok.

interview

  “Het idee kwam in mij op na een soortgelijke, herhaalde gebeurtenis. Het gaf me een   
speels gevoel over iets vrij serieus. Ik dacht er niet veel bij na, het kwam gewoon vanzelf.     
   Het is vooral achteraf dat ik besefte Hoe-Veel er in dit lied zit.”

Liv, je hebt een nieuwe song uitgebracht. De titel klinkt heel gedurfd.. “In Love With Your Love”?

Het voelt voor mij héél spannend om deze boodschap naar buiten te brengen. Het is niet evident voor mij om over seks te spreken, laat staan er een nummer over te schrijven én dat dan nog aan een andere persoon laten horen, uitwerken zoals ík het zie/hoor om het dan óók nog aan KEI veel mensen te laten horen… (lacht)

Gaat het over seks dan?

Euh, ja.. (lacht) Ik benoem in het refrein letterlijk dat het gaat over “every physical thing” en “I let myself go” … Maar! Het is nog voor eigen interpretatie vatbaar of er effectief seks van komt natuurlijk! (lacht)

Wil je dieper ingaan op de inhoud van dit lied?

In dit lied leg ik de vinger op het feit dat we soms van iemand gaan houden enkel omdat die van ons houdt. Alsof we ons moeten settelen voor minder omdat we nooit iemand zouden vinden die nog meer liefde kan voelen voor ons. En meestal, hangt onze zelfliefde hiervan af. “Het is beter om íemand te hebben dan níemand”, wordt er geloofd.. Want “Wie wil er nu voor de rest van zijn leven alleen zijn?”

Wat zorgde ervoor dat je dit ging schrijven?

In eerste instantie omdat het idee in mij opkwam na een soortgelijke, herhaalde gebeurtenis en ik voelde dat ik hier wel iets mee kon doen. De zin “I’m in love with the love you have for my body” stond meteen centraal en daar heb ik alles rond gebouwd. Ook de zin “I think you’re nice, I find you cool, not attractive, it’s in your eyes.”

De sfeer kwam vanzelf luchtig en leuk en dat wilde ik bewust zo houden. Ik wilde er ook zeker op toezien dat niemand in dit lied veroordeeld wordt voor zijn keuzes.
Daarom ook de extra geluidjes en ook de “Oh boy…” (lacht) Om zo een beetje te zeggen van “Oh well..” En ik zing het met een lach. (lacht)

Wat zijn de volgende plannen met dit lied?

We hebben een videoclip opgenomen die nu volop gemonteerd wordt. Hiermee wil ik nog meer nadruk leggen op het luchtige, speelse, vrijblijvende, … Mijn bedoeling is echt dat je erbij zal lachen, er zit wel wat humor in. Een serieuze boodschap met een twist ofzo? (lacht) En tegelijk is er niets verbloemd. Ik vertel Letterlijk wat er gebeurt.

Ja, eigenlijk heb ik altijd al een liefde gevoeld voor liedjes die een serieuze boodschap brengen in een up tempo jasje (lacht)

Ik ben benieuwd naar de video!

Ik ook! (lacht)

Ik wens je er nog heel veel succes mee, Liv! Jouw lied is overal te streamen en te downloaden, dus ik zou zeggen: Doen iedereen!

Dank je wel!

Graag gedaan.

Interview door C. Boogaerts

Hire Me